torsdag 6. november 2014

Cato Kjølstad ny prosjektkoordinator i Flexelterm

Foto: Hafslund
Cato Kjølstad, direktør for rammevilkår i Hafslund Varme, tar over som ny prosjektkoordinator i Flexelterm-prosjektet. Kjølstad går til vervet med klare forventninger til prosjektet.

- Jeg forventer at de fagansvarlige for prosjektet (NMBU) klarer å bringe frem analyser og resultater som viser at samspill mellom el og termisk sektor er riktig for å kunne skape en fornybar og robust energiproduksjon i Norge og Norden. Det som er vist fram til nå er i tråd mine forventninger, sier Kjølstad.

-Riktig og viktig
Kjølstad svarte raskt ja da han ble spurt om å ta over etter Per Arne Karlsen som prosjektkoordinator.
- Jeg mener at dette er et riktig og viktig prosjekt, sier Kjølstad, som ser fram til å engasjere seg ytterligere, følge utviklingen og bidra til fremdriften i prosjektet.

- Når det er sagt så vil jeg samtidig presisere at de fagansvarlige ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås består av dyktige mennesker, så «pushe-behovet» fra min side blir forhåpentligvis ikke så nødvendig, sier han.

Kjølstad gikk til Hafslund Varme i 2012 etter fem og et halvt år som daglig leder i Norges Bioenergiforening (Nobio). Han er utdannet siviløkonom og har bred erfaring innenfor energi, finans/økonomi, ledelse, lobbyvirksomhet og næringspolitikk.

Samspill og fleksibilitet
Han ser stor verdi i det arbeidet som gjøres i Flexelterm sett fra Hafslund Varmes ståsted.
­- Prosjektet synliggjør verdien av fjernvarme i et fornybart energisystem. Samtidig får det fram verdien av samspill mellom el og termisk i form av fleksibilitet i energisystemet. For Hafslund er det viktig å kunne bruke en energimiks i fjernvarmen der el spiller en naturlig rolle når den er riktig å bruke, sier han.

Så langt mener han prosjektledelsen har vært gode til å formidle framdriften til deltagerne

- Man sier ofte om forskere at de har en tendens til å gå inn i sitt stille hi og komme ut når prosjektperioden er over. I dette prosjektet synes jeg de fagansvarlige i prosjektet har vært flinke til å kommunisere viktig budskap underveis, sier Kjølstad.